Inloggen


Inloggen Registreer
X

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

0
Onbeperkt

Enkele fijne eigenschappen van ’s werelds favoriete slippers:

  • De teengrip stelt de tenen in staat zich vrij en ongehinderd te bewegen, zodat de doorbloeding bevorderd wordt;
  • Het Velourslederen dekje neemt vocht op en verhoogt ,door de huidvriendelijke eigenschappen, het draagcomfort aanzienlijk;
  • Het Kurk/ Latexvoetbed wordt speciaal van het fijste en beste natuurkurk en natuurlatex vervaardigd. Twee jutelagen geven het voetbed stabiliteit. Tevens creëert het Birkenstock lichtgewicht kurk/latex voetbed een stevige ondergrond dat schokken absorbeert en het lichaamsgewicht verdeelt. Zelfs op een harde ondergrond ;
  • De diepe hielkom geeft de voet houvast en steunt het natuurlijke bindweefsel;
  • Voorvoetsteun ondersteunt de drukverdeling van de voet;
  • De hoge rand van het voetbed dient ter bescherming van de tenen.

En dan hebben we het nog helemaal niet gehad over de verschillende modellen en kleuren.

Hoe vind ik de juiste maat?

De juiste maat is de voorwaarde voor een optimaal draagcomfort en voor de gezondheid van uw voeten. Met onze maattabel willen we u helpen om de juiste maat te kiezen. Zet uw blote voet op een blad papier en teken met een stift de contouren. Meet vervolgens de grootste afstand tussen de grote teen en de hiel. Dan kunt u in de tabel nagaan welke maat voor u de juiste is. Hou er wel rekening mee dat het model van de verschillende schoenen en uw persoonlijke voorkeuren (hoe u wilt dat een schoen aan uw voet zit) een rol spelen. Onze tabel kan enkel een richting aangeven.

EU MAAT MILLIMETERS
24 150
25 160
26 165
27 170
28 180
29 185
30 190
31 200
32 205
33 210
34 220
35 225
36 230
37 240
38 245
39 250
40 260
41 265
42 270
43 280
44 285
45 290
46 300
47 305
48 310
49 320
50 325

 

 

Smal of breed? wat moet ik kiezen? 

 

Net zo belangrijk als de keuze van de juiste wijdte is de keuze van correcte lengte. Want met de keuze van de juiste lengte en wijdte verhoogt u bovendien de levensduur van uw Birkenstock sandalen. Uw tenen hebben speelruimte nodig om zich bij het lopen vrij te kunnen bewegen. Daarom moet er bij het passen worden gelet op voldoende ruimte tussen de voet en de rand van het voetbed.


TIP: Pas Uw BIRKENSTOCK slippers terwijl u staat!

U zult vaststellen dat uw voet meer ruimte nodig heeft wanneer hij het lichaamsgewicht moet dragen.
 

Twee wijdten

 

Het beproefde originele Birkenstock voetbed wordt in twee wijdten geproduceerd:

Normaal tot breed en smal.

Bij alle schoenen (behalve de teenslippers) kunt U het beste het smalle voetbed kiezen, omdat in 90% van de gevallen de "Duitse smalle, dus als onze normale" verkocht wordt.
Zie hiervoor de onderstaande afbeelding


Wij raden aan om bij alle slippers, sandalen, muilen, klompen en schoenen te kiezen voor het dichte voetje, dus de normale breedte waarbij 'normaal' achter de maat vermeld staat. 
Heeft u brede voeten? Kies dan voor het open voetje, oftewel de breedste variant. Het gaat hier om de volgende categorieën modellen: klompen & muilen, sandalen en slippers.

Bij de teenslippers hebben wij dit omgedraaid, hier is de Duitse normale bij ons ook normaal tot breed en smal is dan ook smal.
Zie hiervoor de onderstaande afbeelding.

Wij raden bij de teenslippers aan om te kiezen voor het open voetje, dus de normale breedte. Tenzij u weet dat u smalle voeten heeft, dan kunt u het beste kiezen voor het dichte voetje waarbij smal achter de maat staat vermeld. Het gaat hier om de modellen:

  • Gizeh
  • Mayari
  • Ramses


Weet gewoon voor Uzelf, als U altijd moeite heeft met het vinden van schoenen, omdat U zeer smalle of zeer brede voeten heeft, bestelt u dan SMAL of BREED. 

Let bij de aankoop van uw Birkenstock sandalen op het juiste wijdte symbool.


Voetbed

 

Uw voet moet goed in de voetbedvorm liggen. Dat betekent dat U noch aan de binnenkant noch aan de buitenkant op de rand van het voetbed mag komen te staan. Maak bij het passen de schoenriemen los en ga precies in het voetbed staan. Zo kunt u de optimale pasvorm vaststellen


 


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies