Inloggen


Inloggen Registreer
X

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

0
Onbeperkt

Schoenen webwinkel

Schoenen in de winkel passen 
Schoenen aanschaffen in een webwinkel blijft natuurlijk lastig. Je kunt niet even passen en vergelijken is gewoon moeilijker. Vedder Schoenen biedt de mogelijkheid om schoenen te passen in onze winkels . Maar voor u naar de winkel afreist is het verstandig eerst even per e-mail of telefonisch contact op te nemen. We doen ons uiterste best om onze voorraad op peil te houden maar het is voor een winkel met zo'n breed assortiment in schoenen niet mogelijk om alle maten van alle schoenen altijd in huis te hebben.

Uw schoen niet gevonden in ons assortiment? 
Niet alle modellen zijn op de site beschikbaar. Wij kunnen echter wel alle modellen leveren. Als u hiervoor belangstelling heeft, verzoeken wij u telefonisch of per e-mail contact met ons op te nemen.

Schoenen

Lage wandelschoenen/halfhoge schoenen (A-schoenen)

Bedoeld voor gemakkelijke, lichte wandelingen over bospaden en over de weg. Verder kun je met deze schoenen ook gemakkelijk over licht glooiend terrein lopen, zodat ze uitermate geschikt zijn voor een dagwandeling in Nederland of bijvoorbeeld een vierdaagse. Ze zijn licht en soepel en zijn daardoor ook geschikt om te gebruiken als tweede paar schoenen als je bijvoorbeeld een zware klim wilt maken. In de aanloopfase draag je deze schoenen, om ze in het ruigere terrein om te wisselen voor de zwaardere schoenen van categorie C of D.

  

Trekkingschoenen (B-schoenen)

De meest populaire schoenen in het wandelsegment. Ons assortiment bestaat voor een groot deel uit deze categorie. Deze schoenen hebben in principe dezelfde soepelheid als de schoenen van categorie A, maar zijn van een zwaardere kwaliteit en omsluiten de enkel. Ze zijn daardoor steviger en geven dus meer steun bij het lopen in de bergen bij de enkels. De meeste schoenen zijn behoorlijk waterbestendig en geven je een prettig gevoel doordat het transpiratievocht door het leer naar buiten gaat. Voor waterdichte schoenen koop je schoenen met een Gore-Tex® beklede binnenkant. Dit materiaal zorgt ervoor dat de schoenen absoluut geen water doorlaten waardoor ze ook iets warmer aanvoelen. Zeker voor natte gebieden (denk aan nat gras of sneeuw) biedt de Gore-Tex laag de zekerheid van droge voeten.

  

Zware trekkingschoenen/lichte Alpine schoenen ( B/C of C-schoenen)

Als de schoenen van de voorgaande categorieën niet meer voldoende zijn, dan ben je toe aan iets zwaarders. De schoenen van categorie C zijn over het algemeen dan ook geschikt voor het ruige terrein. Gebruik ze voor wandelingen en trekkings waar je vaker van het gebaande pad afwijkt en waarbij steun aan je enkels een absolute must is. Deze schoenen zijn dan ook gemaakt van een stugger soort leer dat voor steun aan de enkels zorgt en een stijvere zool met meer grip. Sommige schoenen van deze categorie zijn ook geschikt voor het nog zwaardere werk waar je stijgijzers nodig hebt. Maar daarvoor kun je vaak beter terecht bij de schoenen die daar oorspronkelijk voor waren bedoeld: de schoenen uit categorie D.

  

Stijgijzervaste Alpine schoenen (D-schoenen)

Ga je hoog de Alpen in of denk je aan een andere zware klimpartij, neem dan schoenen van deze categorie. De zool is uitermate stijf, iets dat nodig is om de stijgijzers te kunnen bevestigen. Daarnaast is het leer van deze schoenen dermate stijf en stug dat je een optimale steun krijgt bij het klimwerk. Wel is het altijd handig om de aanlooproute te lopen op schoenen uit een lichtere categorie (A of B), want het comfort van de zolen is door de stijfheid minder.

  

 

 

Expeditieschoenen (E-schoenen)

Deze schoenen dienen maar een doel: het voorkomen van bevriezing tijdens expedities naar 8000 meter toppen of voor poolexpedities. E-schoenen hebben altijd een hoge, met de schoen geintegreerde gamaschen. Ze hebben ook een uitneembare binnenschoen. De schoen bestaat voornamelijk uit isolatiematerialen. Dank zij de opkomst van E-schoenen zijn beklimmingen in de Himalaya en Karakoram minder gevaarlijk geworden.

  

 

Passen van schoenen

Ga na of je drukpunten voelt bij het passen. Beruchte plaatsen van drukpunten zijn: op de kleine teen, aan beide zijden van de voorvoet ter hoogte van de bal, op de wreef en op de hiel en achillespees. Wanneer je ze al voelt bij het passen, kun je beter verder zoeken naar een ander paar. Voeten zetten namelijk uit tijdens het lopen waardoor de druk alleen maar groter wordt. Kijk goed hoe het leer buigt boven je tenen als je je voet afwikkelt. Voelt het alsof je tenen worden afgesneden, dan is er te veel ruimte boven je tenen. Dit probleem kun je oplossen door een extra binnenzooltje in de schoenen te leggen of een ander paar schoenen te kiezen. Schuif je bij elke stap op en neer in de schoen dan kun je rekenen op blaren. Bj het passen moet je er vooral letten of je voet niet teveel kan glijden in de schoenen en of je enkel voldoende steun heeft. Maar koop de schoenen liever iets groter, zodat je later ook geen last kunt krijgen van iets te lange nagels die pijnlijk in je tenen worden gedrukt. Als laatste tip geldt dat het belangrijk is om de juiste sokken aan te trekken bij het passen.

Inlegzooltjes/binnenzolen

In sommige schoenen zitten ze vast, in andere zijn ze makkelijker te vernieuwen: de inlegzooltjes. Deze dunne zooltjes kunnen voorkomen dat je voeten gaan slippen in je schoenen (als je een lage wreef hebt), maar kunnen daarnaast je voeten het gevoel geven dat je weer nieuwe schoenen draagt. De binnenzolen willen namelijk nogal eens inzakken na verloop van tijd. Dat kun je verhelpen door de binnenzool te vernieuwen. Op die manier is er een nieuwe laag met kussens onder je voeten. Mocht je tijdens een meerdaagse tocht toch blaren ontwikkelen dan kun je de inlegzooltjes verwijderen zodat er in de schoen wat meer ruimte ontstaat. Dit is natuurlijk een noodgreep die je alleen uitvoert als het echt nodig is.

 

Goede sokken

Tijdens het hiken kun je het beste gebruik maken van goede sokken. Het zou zonde zijn om de aankoop van dure wandelschoenen teniet te doen door er vervolgens slechte sokken in te dragen. Goede hikingsokken zijn speciaal gemaakt voor dit doel. Ze zijn iets dikker aan de onderkant en bieden je comfort en ventilatie. Goede sokken kunnen je ook helpen bij het voorkomen van blaren. Draag de sokken waarmee je op pad gaat ook al tijdens het passen van de schoenen. Blaren Bij blaren denk je aan Compeed. Blaren ontstaan doordat je voeten schuiven in je schoenen. Daardoor wordt de huid als het ware steeds van de ene kant naar de andere kant geschoven. Of door de combinatie van warmte en vocht in je schoenen. Om dat te voorkomen kun je natuurlijk het beste goed passende schoenen en goede sokken kopen, maar is het kwaad geschied, vertrouw dan op Compeed (Second Skin). Hiermee leg je een harde laag over de zere plek en voorkom je dat de huid verder in aanraking komt met je schoen. Een eenmaal goed aangelegde laag kan het enkele dagen uithouden op je voet.

  

 

Bepalen van de maat

  • 1: Zorg dat u een liniaal bij de hand heeft, papier en pen.
  • 2: Zet u voet op het papier en teken een lijn ter hoogte van de achterkant van de hak.
  • 3: Teken een lijn ter hoogte voorkant grote teen.
  • 4: Meet nauwkeurig de lengte van de voet.

 

Onderhoud

Ook al heb je nog zulke dure schoenen gekocht, als je ze niet goed onderhoudt zullen ze een kort leven leiden. En goed onderhoud bestaat uit verschillende zaken. Probeer schoenen altijd zo droog mogelijk op te bergen. Des te eerder het leer droog is, des te langer zal het leer meegaan. Belangrijk is echter wel dat je schoenen nooit droogt bij een warmtebron. Beter is het om ze vol te proppen met kranten en deze om het uur te verwisselen met droge kranten. Verder moet je het leer soepel houden door het van tijd tot tijd in te vetten. Dit invetten zorgt voor een beschermlaag over het leer en houdt het tevens soepel, wat op zijn beurt weer ten goede komt aan het loopcomfort en de levensduur. Let er bij het invetten op dat je het niet te dik doet. Bij schoenen die een Gore-Tex binnenlaag hebben, zal een extra laag vet de ademende werking verminderen. Heb je je schoenen eenmaal ingevet, dan doe je er goed aan ze even in de zon te zetten. Op die manier kan het vet (dat warm en dus vloeibaarder wordt) beter in het leer trekken. Als je daarna de schoen poetst met een droge doek, dan zul je zien dat er een glanzende, harde, maar vooral waterdichte laag over je schoen komt te liggen.


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.